Innleggsforfatteren fikk bot, men mener P-etaten burde hatt den. 

Jeg gir Trondheim parkering en bot for urettmessig å ha satt meg i forlegenhet

«Om jeg taster ett feil siffer, skal det koste meg 600,- kroner. Om en parkeringsvakt gjør samme feil, skal det ikke koste parkeringsetaten noe som helst» skriver Johan Cappelen i dette debattinnlegget.

Åpent brev til Trondheim parkering med kopi til Adresseavisen.

12. oktober parkerte jeg i Trondheim sentrum og registrerte dette via ny P-app.

Jeg kom tilbake godt før utløpt parkeringstid, og ble derfor meget overrasket over å finne en gul lapp med gebyr 600 kroner på frontruten.

Opptatt av debatt? Les også: Jeg var 17 år da jeg ble gravid. Skulle ønske jeg hadde visst hvor ensomt og tøft dette kom til å bli

Ringte P-etaten

Ved å ta en telefon til Trondheim parkering, fikk jeg da opplyst at siste siffer i registreringsnummeret på bilen var feil innlagt i min app.

Konklusjonen var klar: Det var ingen tvil om at jeg hadde betalt for parkeringen. Det var ingen tvil om hvilken bil det var betalt for. Men jeg hadde registrert ett feil siffer og dermed hadde parkeringsvakten ikke funnet riktig bil.

Å klage på boten ville angivelig ikke ha noen hensikt.

Mer debatt: Jeg er naturfaglærer og vet hva elevene bryr seg om. Og så er det dette de skal ta bort fra naturfaget?


P-vaktens feil

Når jeg så går inn i P-app for å korrigere min angivelige feilregistrering, finner jeg at det her ligger helt korrekt registreringsnummer på bilen.

Fakta var altså at parkeringsvakten hadde tastet feil siste siffer i registreringsnummeret.

Ved å ta en ny telefon til Trondheim parkering, bekreftes dette, og man kan storsinnet gi meg tillatelse til å se bort fra boten!

Hør Memet (18), Dilek (16) og Meva (16) i denne podkasten: Hva er norsk? Hva vil det si å være norsk?


Likhet for loven?

Men det er altså sånn: Om jeg taster ett feil siffer, skal det koste meg 600,- kroner. Om en parkeringsvakt gjør samme feil, skal det ikke koste parkeringsetaten noe som helst. Hvilken likhet for loven er dette?

Jeg ilegger herved Trondheim parkering en bot på 600 kroner for urettmessig å ha satt meg i forlegenhet ved offentlig å måtte plukke ned en gul lapp fra bilruten, med videre bekymring, ergrelse og tidsbruk for å få korrigert det hele.

Trondheim parkering har min adresse med betalingsfrist 03.12.2018.


Hør våre kommentatorer snakke om: Nominasjonsbråk i Trondheim, bråk om krigshistorien, sjakk-VM og parterapi

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter


Hør vår debatt-podkast: - Man må kunne tåle karikaturer av profeten