«Finnes det ikke reguleringer for hvor lenge (mange timer) man kan utsette andre for ekstrem støy?» spør Gry V. Meisingset i dette debattinnlegget.

Jeg skulle gjerne hatt en debatt om hva som er skikk og bruk når det gjelder varsling av støy ved tomteklargjøring/bygging av hus.

Jeg trodde det var en selvfølge i dagens samfunn at byggefirma/tiltakshaver sendte oss som nærmeste nabo et varsel via sms, epost eller lignende når man i flere dager kommer til å ha unormalt høyt støynivå.

Les også: Den hellige støyskjermingen

Burde hatt hørselvern

Forleden dag våknet vi til øredøvende bråk, da nabotomta skulle klargjøres for sprenging.

Dette var vi ikke helt forberedt på, og det var så ille at vi ikke kunne være ute. Ja, faktisk så var støyen så ekstrem at vi kanskje egentlig burde hatt hørselvern på oss inne også.

Vi måtte til slutt rømme huset med de langveisfarende gjestene som bare hadde denne dagen til å besøke oss på i sin videre ferd nordover. Far i huset tok med seg noen av gjestene en tur hjemom i 18-tiden på kvelden, og da var det fortsatt full sjau.

Opptatt av debatt? Les også: «Vær stille. Hvis jeg hører deg snakke i telefonen skal jeg kaste deg av bussen»

Finne det ikke reguleringer?

Mitt spørsmål er da: Finnes det ikke reguleringer for hvor lenge (mange timer) man kan utsette andre for ekstrem støy?

I dag tidlig våknet vi til samme bråket før kl. 07. Ungene har skolefri, men kan ikke være ute i hagen.

Etter at jeg kontaktet byggefirmaet, fikk jeg til svar at de ville holde på med tomta i fire dager. Enn om vi kunne fått den beskjeden litt før – kanskje hadde vi da klart å planlegge sånn at jeg kunne tatt med meg ungene bort noen dager.

Mer debatt: Det er ingen reell konflikt mellom fotgjengere og syklister i marka

Kommunikasjon

Dette handler om kommunikasjon. Mulig jeg blir oppfattet som ei gretten kjerring, men jeg er faktisk mest frustrert og skuffet. Jeg hadde egentlig forventet litt mer ydmykhet fra byggefirmaets side, da jeg påpekte at det hadde vært på sin plass med litt forhåndsinformasjon om høyt støynivå.

Dette støynivået hadde aldri kunnet blitt gjennomført ved et offentlig bygg med ansatte til stede. Da hadde nok arbeidsmiljøloven trådt inn for deres del.

Dette innlegget ville heller ikke blitt skrevet hvis vi hadde fått informasjon om det økte støynivået på forhånd.

Da hadde vi faktisk kunnet leve med det, og forberedt oss deretter.

Hør våre kommentatorer snakke om sommerferie, Starmus, Midbyen og valgkampen

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter