Økologisk naturell yoghurt: «Tines egen naturell standard har en ok substans, men ikke denne.», skriver Einar Aas i dette debattinnlegget.  Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth

Hva mener de med å selge denne tynne suppen som yoghurt?

«Så kommer det nå omsider økologisk naturell Yoghurt både fra Tine og Rørosmeieriet. Jeg har forsøkt begge.» skriver Einar Aas i dette debattinnlegget.

På markedet har vi en mengde yoghurter, som er såkalt «Double 0» eller «Zero», det vil si at de ikke et tilsatt fett eller sukker.

Det som aldri nevnes er at de er tilsatt kunstig søtningsstoff.

I tester nevnes det heller ikke at det kommer nye studier, som viser at dette kan være skadelig i større mengder (enkelte spiser dette hver dag).

I tester nevnes det knapt at mettet fett i nye oversikter slett ikke er noe stort problem med hensyn til kolesterol og mye annet.

Les også debattinnlegget: Kan Rema vennligst slutte med å mishandle de økologiske gulrøttene?


Sannsynligvis bra for kroppen

Men her satses det hele vegen på at dette er farlig, mens i virkeligheten er det sannsynligvis bra for kroppen.

I Time Magazine for en tid siden var hele coveret (forsiden) dekket av et bilde med smør og teksten: Eat butter (spis smør).

Fettreduserte yoghurter får aldri samme smak og følelse som dem med skikkelig melk.

Så kommer det nå omsider økologisk naturell Yoghurt både fra Tine og Rørosmeieriet. Jeg har forsøkt begge.

Få med deg Ståle Gerhardsens kommentar om «Feige, triste og onde menn som sitter i mørke rom kun opplyst av lyset fra en skitten PC»


En form for drikke

Brukbart fettinnhold, men hva mener de med å selge denne tynne suppen som yoghurt?

Det dreier seg om en form for drikke. Tines egen naturell standard har en ok substans, men ikke denne.

Det finnes flere fortykningsmidler som er økologiske. Yoghurt benyttes ofte sammen med frokostblanding, og da er dette lite tiltrekkende.

Synnøve har også kommet med en bærvariant med fortykningsmiddel, som smaker meget bra.

Les også: Slik kan du fylle 24 luker med spenning uten å bruke en eneste krone


Fett-forskning

Oppsummert håper jeg at industrien og myndighetene snart tilpasser seg forskningen med hensyn til fett. Dette gjelder svært mange produkter i samfunnet.

Likeså at man orienterer bedre om kunstig søtningsstoff.

Økologiske varer er på full fart inn, selv hos Rema, som var sent ute.

Da bør produsentene også komme på banen. De bør lage flere varianter, og de må se hva de slipper ut på markedet.

Det er kun negativt med den tynne suppen fra Tine og Røros.

Hør våre kommentatorer snakke om USA-valget, Trump og kritikken mot den etablerte eliten som griper om seg

Les flere debattinnlegg på adressa.no/meninger

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.