Nabo til Trondheim Stasjonssenter: «Nå har det vært (er) SÅÅÅÅ mye røl om alle mulige byggeprosjekt i denne byen som mange av oss elsker med hele vår sjel» skriver Anne B. Ragde. 

Ikke ødelegg byen, dere som bestemmer. Og det handler virkelig ikke om at Anne B. Ragde mister utsikten sin. Dette er større enn som så

«Hvordan denne byen utvikler seg er noe folk på gata virkelig diskuterer nå, i lunsjen på pauserommene, på gatehjørnene», skriver Anne B. Ragde i dette debattinnlegget.

Jeg skjønte det kom fra hjertet da Rita Ottervik den 3. november i avisa vår sukket over at alle utbyggere ønsker ekstra etasjer på toppen av påtenkte bygg som faktisk er nødvendige i byen, og at dette var en problematikk bystyrerepresentantene stadig fikk på bordet.

Det kan sannelig ikke være lett å stadig forholde seg til.

Trondheim Stasjonssenter «blir» 28 meter høyt (hvis nåværende reguleringsplan endres i bystyret).

Utgangspunktet var superbussen. Men ingen superbuss kjører vel i tredje eller åttende etasje, så dette er jo et klassisk eksempel på å grafse til seg mer utbytte.

Les også kommentaren: Det er noe som skurrer i Trondheim kommune


Svindyre leiligheter

Disse ekstra etasjene skal selvsagt bli leiligheter. Svindyre leiligheter, med fjordutsikt.

Litt næringsareal i bygget er slengt på i søknadene for å gjøre dem mer spiselig, men alle skjønner jo at det handler om høyomsettelige boliger på toppen her.

Trøndere er mye rart og mye bra, og ikke dumme.

Jeg har nettopp flyttet til Fjordgata, og man må gjerne harselere med at jeg har byttet ut trikken med Trondheim Stasjonssenter som hatobjekt. Men dette handler da sannelig ikke om meg.Visste du at mange jenter og unge kvinner sliter med psyken på grunn av prevensjonen de bruker?


Levende sentrum

Ta en titt på bryggerekka fra stasjonsbrua og ned mot Blomsterbrua. Det bor og går og sykler og spaserer folk overalt! Vi vil jo ha levende miljø i sentrum, eller?

Og omtrent HVER dag på sommeren legger nye cruiseskip til kai, nettopp der hvor det nye monsterbygget vil berøve dem for all innsikt mot byen.

Nå har det vært (er) SÅÅÅÅ mye røl om alle mulige byggeprosjekt i denne byen som mange av oss elsker med hele vår sjel, en by vi skryter av overalt når vi reiser utenlands, en by vi ønsker velkommen til når det måtte være, at det snart må ta slutt.

I forbindelse med Kolosseum på Nidarø, fikk vi byboere høre at vi var kommet for sent på banen, men hvordan skal vi skaffe rede på slike planer i god tid, da?!

Les også debattinnlegget: Skuffende at Trøndelag Teater henter inn «Skam»-kjendis bare for å trekke mer publikum


Lykketreff av et nabovarsel

Ved et lykketreff av et nabovarsel til antikvitetshuset Tordenskjold har vi nå fått nyss om Trondheim Stasjonssenter, i god tid. Men holder det? Blir vi hørt?

Hvordan denne byen utvikler seg er noe folk på gata virkelig diskuterer nå, i lunsjen på pauserommene, på gatehjørnene.


Ikke ødelegg byen, dere som bestemmer (frem til neste valg). Vær så snill.

Og det handler virkelig ikke om at Anne B. Ragde mister utsikten sin, det blir for smålig og dumt.

Dette er større enn som så, og plutselig kan det være for sent.

Hør vår podcast «OmAdressert» som besøker klasse 10C på Charlottenlund ungdomskole for å få vite mer om hva ungdommen tenker rundt skole, kroppspress, amerikanske soldater på Værnes og om de frykter en kald krig.

Les flere debattinnlegg på adressa.no/meninger

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.