Det bør være mulig å sette seg ned på en uterestaurant på Torget, uten å bli terrorisert med et inferno av lyd, mener Anne Marie Sandvik i dette debattinnlegget.

Onsdag 15. juni inntok jeg årets første utepils på en uterestaurant på Torget i strålende solskinn og fredelige omgivelser.

Plutselig ble freden brutt av en predikant som ropte inn i en mikrofon som var koblet til en høyttaler skrudd opp på et infernalsk lydnivå.

Irriterende de første fem minuttene. Irriterende og ubehagelig etter ti minutter. Etter ett kvarter var det irriterende, ubehagelig og grusomt å høre på, og det varte nesten en time.

LES OGSÅ KRONIKKEN (PLUSS): Bompengesystemet er modent for en revisjon

Terrorisert av band

I fjor sommer satt vi på Lille og ble plutselig terrorisert av et band med høyttalere stilt på maksimalt høyeste nivå. Umulig å føre en samtale. Vi måtte rope til hverandre.

Så det var bare å sluke maten og forsvinne fortest mulig, mens hørselen ennå var intakt.

For å kunne opptre på offentlig plass må man ha tillatelse både fra Trondheim kommune og fra politiet.

Stilles det ikke da krav til at lydnivået ikke må være på et belastende nivå? Et maks tillatt desibel?

Inferno av lyd

Jeg tenker ikke på konserter som blir avertert på forhånd. Da kan man ta sine forholdsregler.

Men at det en vanlig solskinnsdag skal være mulig å sette seg ned på en uterestaurant og kose seg med god mat og drikke sammen med venner man ønsker å føre en samtale med, uten å bli terrorisert med et inferno av lyd.

Kan det ikke ansettes et menneske i en godværs-deltidsjobb som får tildelt myndighet til å skru ned lydnivået så man slipper å flykte?

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.