RBK - Kristiansund 1 seriekamp Ivar Koteng Foto: Rune Petter Ness  Foto: Rune Petter Ness

RBK-styret må gå i seg selv

Etter kun tre seriekamper gikk Eirik Horneland av som hovedtrener i Rosenborg. Klubbens styre og ledelse har en stor del av ansvaret for uføret klubben har havnet i.

«Prosjekt Horneland», som RBK-styret har lagt mye prestisje i, tålte ikke tre kamper med dårlig spill og ett fattig poeng. Etter tapet mot Bodø/Glimt torsdag, ble Horneland og klubbens styre enige om å avslutte samarbeidet. Det var en riktig og nødvendig konklusjon. Horneland skal ha ros for måten han har framstått på gjennom halvannet år med sportslig motgang for RBK, men i en klubb som Rosenborg var ikke Hornelands resultater til å leve med.

LES OGSÅ: Eggen fikk besøk av Horneland tirsdag. Dette mener han om avgjørelsen

Hornelands avgang ser ut til å være langt mer ryddig enn den omstridte sparkingen av Kåre Ingebrigtsen i 2018. Ifølge klubbens pressemelding skilles partene vel forlikte. I den samme pressemeldingen erkjenner styreleder Ivar Koteng at Horneland ikke fikk de beste rammebetingelsene for å lykkes.

Det er en viktig erkjennelse. Det er styret og klubbens ledelse som har hovedansvaret for at klubben befinner seg i en vanskelig situasjon. Styret sparket den forrige hovedtreneren uten å ha en klar plan for hva som videre skulle skje. Da Horneland til slutt ble ansatt, var det etterlatte inntrykket at den nye treneren minst var et tredjevalg for klubben. At RBK i tillegg var i en kaotisk situasjon, med en forestående rettssak mellom det gamle trenerteamet og klubben, gjorde Hornelands muligheter til å lykkes enda mindre.

KOMMENTAR: Kotengs aller største nederlag

Styret må også ta ansvar for å ha gjennomført en serie mislykkede treneransettelser på Lerkendal. Det er skapt et klima som har gjort det for vanskelig å lykkes som RBK-trener. Nå er det tid for en kraftig realitetsorientering. Laget er per i dag et middelmådig eliteserielag. Styret må i samarbeid med ledelsen og supporterne bli enig om hvor klubben står, hva den skal være i framtida og hvordan den skal komme dit. Grunnleggende endringer må trolig til.

Nå må styret bruke den tiden som er nødvendig for å finne en riktig og langsiktig lederløsning.