I Frankrike skal borgerne stemme over om de skal støtte angriperen eller den angrepne part i krigen, skriver Daniel Johansen. T.v. Marine Le Pen sammen med Vladimir Putin i 2017. t.h. En død person med hendene bakbundet i Bucha.  

Ukraina eller døden

Volodymyr Zelenskyj tar feil når han sier at krigen om Ukraina styrer Europas skjebne. Den er viktigere enn som så.

Krigen om Ukraina handler om mer enn Russlands imperieambisjoner, eller suverene staters rett til å velge sin politikk. Dette er vår første militære konflikt med det politiske prosjektet som i over ti år har truet med å rive hele det vestlige samholdet i filler. Et prosjekt hvor Putins Russland har fungert som selve trollfabrikken for en fryktinngydende familie av høyrepopulistiske bevegelser. Ja, dette er en eksistensiell krig, men mer for oss andre enn for Russland.