Til himmels: Det var kanskje litt ugreit at Unge Venstre-lederen omtalte nyttårsraketter som "penisforlengere"? Her fra nyttårsaften på Ranheim i Trondheim.   Foto: Roar Blåsmo-Falnes

Det er ikke et mål at kvinner skal ha overtaket

Muligens har en del menn høy markedsverdi på Tinder, men i det store og hele sliter menn mer enn kvinner på mange områder. Et nytt mannsutvalg skal se på saken.  

Nylig fikk jeg en e-post fra en mannlig leser som syntes det var frimodig av meg å bruke begrepet «fransk åpning» i tittelen på en kommentar jeg hadde skrevet. Fransk åpning er ikke bare en spesiell åpningsvariant i sjakk, men også kjent som dristig dametruse med åpning i front. Leseren var slett ikke kritisk til ordbruken, han syntes det var artig og friskt, men påpekte samtidig at det nok ikke hadde vært gangbart at en mannlig skribent hadde brukt uttrykket på trykk. Da ville han nok fort blitt oppfattet som sexistisk, og flere lesere ville kunne følt seg krenket.