FILE PHOTO: Pro-Trump protesters storm into the U.S. Capitol during clashes with police, during a rally to contest the certification of the 2020 U.S. presidential election results by the U.S. Congress, in Washington, U.S, January 6, 2021. REUTERS/Shannon Stapleton - RC2P2L93TPZS/File Photo  Foto: Shannon Stapleton

Denne mistilliten kan også bli norsk

«Slik er ikke vi», sa Jonas Gahr Støre. Men det kan vi selvsagt bli.

Vår ferske statsministers nyttårstale kom med et ekko fra 30 år siden: Der Gro Harlem Brundtland mente det var «typisk norsk å være god» i sin tale 1. januar 1992, trakk Støre fram bråk og vold i utlandet for å gjøre et poeng av hvor bra vi egentlig har det her hjemme. I Europa slåss vitenskapsfornektere mot politiet i gatene, men «slik er ikke vi», bemerket Støre. «Det er annerledes i Norge», slo han fast.