Idyllen mellom de to ordførerne Ogne Undertun (Ap) i gamle Bjugn og Tom Myrvold (H) i Ørland har tidvis slått sprekker. Nå ønsker en aksjonsgruppe å oppløse kommeunsammenslåingen fra nye Ørland kommune til de to gamle kommunene.  Foto: Kristian Helgesen

La oss skylde på den grådige og late staten

Jeg er blitt invitert til å støtte en «folkefiende» mot den grådige staten. Kanskje de ikke vet at jeg er en av de utskjelte kommentatorene?

Jeg har i det siste fått et par invitasjoner om å bli med i aksjonen «Gjenopprett Bjugn og Ørland som selvstendige kommuner». Etter regjeringsskiftet har Senterpartiet gitt grønt lys for å løse opp kommuner som er tvangssammenslåtte. Ørland og Bjugn er to av disse. Begge kommunene stemte for å slå seg sammen, men ombestemte seg hver sin gang – etter at kommunesenteret ble plassert i nabokommunen. Siden har samarbeidet knirket i sammenføyningene. Det er synd og det er selvforskyldt, men det er tydeligvis fristende for mange å skylde på staten. Hvem nå det måtte være.