9. desember skal styret i Museene i Sør-Trøndelag (MiST) levere sin innstilling til det de mener er den beste plasseringen for det nye museet for kunst, kunsthåndverk og design. Nordenfjelske Kunstindustrimuseum og Trondheim Kunstmuseum skal slås sammen til et nytt museum for kunst, kunsthåndverk og design.   Foto: Adresseavisen

Hvilken riking i denne byen vil sponse nytt kunstmuseum?

Skal Trondheim få et nytt kunstmuseum det lukter svidd av, bør næringslivet bidra i spleiselaget. Rekk opp hånda den har penger til overs når ski og fotball har fått sitt.

Debatten om hvor det nye museet for kunst, kunsthåndverk og design skal ligge i byen, er allerede godt i gang. I desember skal styret i Museene i Sør-Trøndelag (Mist) levere sin innstilling til det de mener er den beste plasseringen i byen. Håpet er at museet blir et storstilt kunstløft for byen, men da må finansieringen på plass. Tidligere Mist-direktør Suzette Paasche antydet minst én milliard kroner for noen år siden. Nåværende styreleder Ellen Tveit Klingenberg er mer moderat. Hun antar en investering på «mange hundre millioner kroner».