Strømkunde Hilde Salomonsen skulle gjerne sett at mer av overskuddet fra Trønderkraft ble delt med kundene. Flere bransjer og selskaper som Coop, Gjensidige og DNB kan juble over rekordresultater i fjor og så langt i år.   Foto: Privat / Adresseavisen

Det er utbyttefest, men du er ikke invitert

Banker, forsikringsselskaper, strømselskaper og butikkjeder går så det suser. De bør også invitere oss kundene med på festen.

«Trønderske strømselskaper går så det griner», skrev MN24 nylig. Og store deler av overskuddet ble sendt til norske og utenlandske investorer. Trøndelagkraft-kunde Hilde Salomonsen og mange av de 8 000 strømkunder i dette selskapet sitter nok skuffet tilbake. De lurer kanskje på om noe av overskuddet som forsvinner ut av regionen, kunne vært pløyd tilbake til dem – gjennom lavere strømregning. Det er det god grunn til å lure på. Og det gjelder ikke bare strømkundene. I disse dager overgår banker, forsikringsselskaper og de store butikkjedene hverandre i gode resultater. Det er bra – i alle fall for eierne!