Flere pasienter ble utskrevet og mange konsultasjoner ble utsatt og avbrutt som følge av koronapandemien. Ennå kjenner vi ikke hvilke konsekvenser det fikk for psykisk syke og rusavhengige. Illustrasjonsbildet viser ei ung kvinne på en bussholdeplass.  Foto: Mia Oshiro Junge / NTB

Vi fryktet overfylte sykehus. Og sendte de mest sårbare på dør

For mange ble sikkerhetsnettet revet vekk da Norge trykket hardt på den store, røde koronaknappen.

For ett år siden i dag våknet vi opp til et nedstengt land. Mange av oss hadde sovet dårlig etter regjeringas pressekonferanse dagen før. Hva hadde vi i vente? Hvor lenge ville de «mest inngripende tiltakene vi har hatt i Norge i fredstid» vare? Overlever bestemor? Hva med jobben, er den trygg? Vil vi ende opp som Italia, med overfylte sykehus og eldre som dør alene i korridorene?