Fylkespolitikerne i Trøndelag innfører halvpris for elbiler i bomringen på flere veier.  Foto: Helene Mariussen

Nå må også elbilister betale bomavgift

Fylkestinget har vedtatt å innføre bomavgift for elbiler på flere fylkesveier i Trøndelag. Det skjedde ikke uten beskyldninger om mobbing.

Er elbileierne en gjeng velstående egoister som stemmer på visse politiske partier? Det kunne man nesten få inntrykk av da fylkespolitikerne diskuterte bomavgift for elbiler denne uka. Tesla-eierne fikk kjørt seg på fylkestinget, og debatten viser at politikere er som folk flest – også her går misunnelsen og egoismen hånd i hånd. Det gikk så langt at Pensjonistpartiets Svein Otto Nilsen ba om å få vite hvem av politikerne som kjører elbil. Hensikten var å se om de er inhabile i behandlingen av bomavgift for elbiler. Det er et useriøst forslag. Også dieselbileierne snakker pent for sin miljøsyke bil.