Sponsorsjef i Telenor, Petter Svendsen, synes det er deilig å starte dagen med hjemmekontor. Saken er fra en tidligere reportasje i Adresseavisen.   Foto: KETIL BLOM HAUGSTULEN

Ikke alle kan jobbe fra godstolen hjemme

Hjemmekontor er smart, sier du? Hent støvsugeren!

Du føler deg litt urven i kroppen, og det snør tett ute. Og så fikk du plutselig lyst til å jobbe med en litt krevende sak som forutsetter ro og konsentrasjon. Ikke som på jobb, der du stadig vekk heftes bort av morsomme kolleger, hylende latter eller interessante diskusjoner om Rosenborg fortsatt bør spille 4-3-3. Det er tid for en dag eller to på hjemmekontor.

Fordekt skulk, sier du? En «jobbdag» på sofaen eller i godstolen. Litt støvsuging, snakke med gullfiskene og gjøre forsømt husarbeid. Nei, langt ifra! En ny undersøkelse utført av analyse- og rådgivningsselskapet Company Pulse viser tvert imot at det kan være lurt å ta en hjemmedag med kontorarbeid innimellom. Funnene er klare: Hjemmekontor øker effektiviteten. Vi er altså nesten tilbake til start. Da vi satt på hvert vårt båskontor og traff kolleger på vei inn og ut fra jobb, og en sjelden gang ved kaffeautomaten eller i kantina.

LES OGSÅ: Han har hjemmekontor når han føler for det

Nå passer ikke hjemmekontor for alle yrker. De fleste må faktisk komme seg på jobb uavhengig av form og humør. Men for stadig flere yrkesgrupper åpnes det for å jobbe utenfor kontoret. Ja, det blir faktisk sett på som både kreativt og fornuftig. Og i disse koronatider må stadig flere forberede seg på å jobbe hjemmefra, enten de vil eller ikke.

Undersøkelsen fra Company Pulse er gjennomført med jevne mellomrom, og utviklingen er slående. I 2009 benyttet fem prosent av de spurte seg av hjemmekontor, mens én av tre nå jobber hjemme av og til. Teknologien gjør det heller ikke mindre aktuelt og lettvint å jobbe utenfor «huset». De fleste er «online» hjemme, og dersom det er behov for å snakke med kolleger, er skypen ikke langt unna.

Hva som er fornuftig arbeidsmiljø, har endret seg kraftig med årene. Da jeg begynte i avisbransjen, satt vi alle på små, lukkede kontorer. I beste fall kunne du skimte kollegaen bak tobakksrøyken gjennom glassdøra. Noen var sosiale og hadde døra på gløtt, men stort sett jobbet vi hver for oss. Det var ganske effektivt, lite utviklende og ikke så veldig sosialt.

LES OGSÅ: Er det greit for stressa mødre å skulke jobben?

Så ble vi mer moderne. Vi skulle jobbe i åpent landskap, uten vegger og med fri flyt av lyd og andre forstyrrende elementer. Men du verden så sosialt. Du kunne knapt flytte kontorstolen én meter uten å treffe en kollega. Det var bare å snu seg, så var du deltaker i et møte. Det var i samarbeidets ånd, men ikke alle temaene var like jobbrelevante. Jeg har alltid hatt en mistanke om at denne arbeidsmåten var initiert av behovet for å få flest mulig inn på et minst mulig areal. For å spare leiekostnader. Så satt vi nå der da – etter hvert – med hver vår hodetelefon.

Det store åpne landskapets tid hos oss er nå foreløpig forbi. Om det skyldes manglende effektivitet, HMS eller at vi faktisk flyttet til nytt bygg, er jeg mer usikker på. Vi er nå interiørdesignet inn i flere mindre landskap og med stillerom. Det er moderne farger på veggene, kunst og tidsriktig møblement. Vi er både sosiale og i vår egen verden. Men hvorfor sitte på stillerom på jobben, når du kan sitte på stillerom i godstolen hjemme? Med dempet bakgrunnsmusikk.

LES OGSÅ: Vi har det verst i åpne landskap

Hva er så den egentlige årsaken til at stadig flere velger hjemmekontor? Den offisielle versjonen er at du er plaget av tidstyver på jobb. Du er mer produktiv hjemme. Vinn-vinn for deg og arbeidsgiveren. Så er du mer fleksibel. Du kan jobbe når det passer deg, levere ungene utenfor rushtiden, du slipper å kaste bort en time i bilkø på jobb eller traske i løssnøen til bussholdeplassen. Så slipper du å ha nærmeste leder hengende over skulderen som lurer på hvordan det går.


Det undersøkelsen ikke sier så mye om, er hvordan du faktisk bruker tiden der hjemme. At ansatte faktisk jobber så mye som de sier, og ikke søler bort arbeidstiden på alt annet enn arbeid. Det krever at du har disiplin og en «jobb å gjøre». De fleste har det og bruker tiden godt. Men du mister også noe på veien til hjemmekontoret. For ofte er praten med kolleger på jobb av det konstruktive slaget. Du utvikler deg i lag med andre, vi spiller hverandre gode. Men av og til våkner solospilleren i deg, og du trenger alenetid. Fleksibiliteten ved å jobbe hjemmefra når det er smart, er også smart for arbeidsgiveren. Hjemmekontoret er nok kommet for å bli.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebookog Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter