«Hva tror du at du gjør med den jenta? Med familien hennes? Og hva er det som får deg til å skrive noe sånt? Til ei 13 år gammel jente!» skriver jentas mor i dette svaret til mobben.

Hei du din feiging! Ja, du ja, du som skriver anonyme meldinger gjennom appen Sarahah. Du som er så feig at du skriver anonyme meldinger til ei jente på 13 år, der du kommer med grov mobbing og hets. Der du kaller henne de mest stygge og nedverdigende ting. Ikke bare en gang, men flere ganger om dagen. Hele tiden! Hver dag!

Du som skriver til ei lita jente på 13 år at hun er hore, billig, ludder, stygg, feit, ubrukelig, dum, du er ikke verdt noe, ingen liker deg, gå og ta livet ditt, jeg ønsker du var død, jeg har lyst til å drepe deg, kan du ikke gjøre verden en tjeneste og bare gå og ta livet ditt, ingen vil savne deg om du dør, du har ingen venner, udyr, selvskader, ingen er glad i deg, ingen bryr seg om deg, du har ingen venner, løgner, syking.

Les også: Lærerne oppfordrer til vennegrupper, og den som våger å si imot blir sett rart på og skjelt ut

Hva tror du at du gjør?

Hva tror du at du gjør med den jenta? Med familien hennes? Jo. du ødelegger. Du ødelegger henne, du ødelegger familien hennes.

Og hva er det som får deg til å skrive noe sånt? Til ei 13 år gammel jente!

Hva får DU ut av å skrive noe sånt? Får du det bedre med deg selv? Gjør du det, så be om hjelp! Da har du et stort problem. Husk det, det er ikke den 13 år gamle jenta som er problemet her, det er det DU som er.

Opptatt av debatt? Les også: Feil at folk på søndagstur må betale for dårlig organisering av trafikken i Bymarka

Sparker jente som ligger nede

Hva har du oppnådd? Jo, du har fått ei 13 år gammel jente til å begynne å kutte seg, du har fått henne til å ønske å ikke leve lenger.

Du har klart å få ei flott 13 år gammel jente til å miste alt av selvtillit, til å føle seg liten, til å føle at hun ikke er verdt noen ting, til å føle at hun er stygg, dum, feit, usikker, til å føle at hun har ingenting å leve for, at ingen bryr seg, at ingen er glad i henne.

Du sparker ei jente som ligger nede, så hardt at hun ikke klarer å reise seg, du har ødelagt et liv, en familie.

Mer debatt: Informasjonsflyten fra skole og SFO er heftig. Det siste jeg trenger er en app som maser på meg

Håper du våkner

Er det noe du klarer å leve med? Klarer du å leve med et ødelagt liv på samvittigheten? Klarer du å leve med at jenta ønsker å ta sitt eget liv, på grunn av noe du har skrevet anonymt? Klarer du å leve med at du har ødelagt en familie?

Prøv å gå litt inn i deg selv, hvordan tror du at du hadde hatt det hvis det var du som mottok slike meldinger hver dag? Flere ganger i løpet av dagen? Det må jo gjøre noe med deg? Eller er du så kald at du ikke bryr deg?

Jeg håper du våkner en dag, og innser hva du har gjort, kanskje du blir så tøff at du tør stå til ansvar for det du har skrevet og komme og be om unnskyldning?

Hør våre kommentatorer snakke om situasjonen etter valget, Oslo-pressens DAB-fortvilelse og regjeringens nikab-forslag

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter