Vi hører i disse dager flere som mener trondheimspolitikken er blitt kjedelig. Flere unge, lovende politikere gir seg. Hvordan kan vi gjøre trondheimspolitikken mer attraktiv for den yngre generasjonen?

Jeg har ingen mening om hvilken styreform som er best for byen. Hvilken styreform vi har skal jo ikke ha noe å si for om politikken er kjedelig eller ikke. Jeg tror det er andre grunner til at folk gir seg i politikken enn dette. Det må finnes andre måter å gjøre politikken mer engasjerende.

Jeg mener at vi trenger en endring som gjør politikken i byen mer attraktiv, slik at den ikke dør ut. Vi trenger en politikk med mindre «byråkratspråk» og mer friske debatter i bystyret. Vi trenger diskusjoner og innlegg som får lyttere og lesere til å overfylles av engasjement. Jeg vil også utfordre politikerne til å vise seg andre steder enn på rådhuset, som for eksempel bydelsmøter. Politikerne må vise at de er engasjert i sitt eget lokalsamfunn.

Vi ser flere regjeringsmedlemmer og stortingspolitikere som bruker sosiale medier mye i jobben. Jeg tror dette kunne vært bra for lokalpolitikere også. Dette kan hjelpe de med å få kontakt med den yngre generasjonen også. Jeg tror også at det er viktig at leserinnleggene er fengende. Lange, tunge kronikker om små temaer er kun for spesielt interesserte, men hvis det skrives kort og konkret, tror jeg det vil få mange flere lesere og folk som engasjerer seg.

Selv om vi har høringsinstansen Ungdommens bystyre, savner jeg at barn og ungdom ellers i byen har mulighet for å påvirke de politiske sakene som angår de. Barn og ungdom er jo fremtidens politikere. Jeg mener ikke at de skal skrive en politisk uttalelse, men heller svare på korte enkle spørsmål. Jeg tror en app som barn og unge kan ha på mobilen er løsningen. Her kan det legges ut enkle spørsmål med svaralternativer hver dag.

Jeg vil bare se at dere virkelig engasjerer dere. Skriv leserinnlegg, vis engasjement og tenk nytt.

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe