Enkelte ganger fortjener Trondheim kommune ros. På flere badestrender gjør de i sommer det beste ut av situasjonen.

Lange perioder med dårlig vær har så langt ført til en skrøpelig badesesong i Trondheimsfjorden. Men det er mye igjen av sommeren, og mens vi venter på bedre vær, kan vi glede oss over at Trondheim kommune på kort tid gjør i stand badestrendene så godt det lar seg gjøre.

De har nå satt ut oppblåsbare leker i Korsvika, Rotvollfjæra og Hansbakkfjæra og i Kyvannet i Bymarka. At barn og unge får boltre seg i vannet om sommeren, skaper mye glede. I tillegg øver de opp svømmeferdigheter som blir viktige senere i livet.

Undersøkelser har vist at svømmeferdighetene til norske barn er dårligere enn før, samtidig som færre oppgir at de får svømmeundervisning gjennom skolen. Ved enkelte skoler i Trondheim får elevene svømmetrening utendørs. Det er et tilbud alle skoleelever bør få, siden de aller fleste drukningsulykkene i Norge ikke skjer i basseng, men utendørs. Vi har ingen å miste i drukningsdøden.

Flere har reagert på at badelekene i fjorden ligger for langt fra land. Men vannet må ha en viss dybde for at det skal bli mulig å bruke dem. Over helga skal Trondheim bydrift dessuten sette ut hvileflåter mellom land og lekene. De gjør en god innsats ut fra forholdene.

Siden Trondheim fra naturens side ikke er velsignet med mange delikate strender, burde riktignok noen områder vært bedre tilrettelagt. Bading og ungdommelig utfoldelse kan også skape konflikter, som på Grilstad Marina. Der håper vi beboere, båtfolk og badegjester kan trives side om side når været innbyr til en dukkert.

Det Trondheim mangler fra naturens side, kunne blitt kompensert hvis kommunen anla ei god bystrand. Det er planer om ei slik strand på Nyhavna, men det vil ta mange år. Når trondheimspolitikerne kommer seg på land etter å ha sklidd på steinete sjøbunn i sommer, håper vi de forstår at vi ikke kan vente så lenge.