Noen ganger er den russiske bjørnen til å le av.

Hver morgen melder den seg: Forfengeligheten. Skjorter skal velges, skjeggstubbene trimmes. Mitt største problem er en gjenstridig hårtust som nekter å samarbeide.

Andre har det verre. Hvis de bommer på antrekket, får de smake klespolitiets vrede.

Det kan skiskytteren Vetle Sjåstad Christiansen skrive under på. Han skal til Russland. I den anledningen la han ut et bilde på Instagram, hvor han har tatt på seg en t-skjorte som viser Vladimir Putin. Den russiske statsministeren har kamuflasjejakke og et par solbriller som ser ut som de er hentet fra restlageret fra «Matrix»-filmene. Men kaviaren på blinisen er at Putin rir på en bjørn.

Sånt vekker reaksjoner. Noen mener at det er smakløst, fordi Russland står bak en bråte med elendighet i verden. Landslagstreneren slettet en kommentar etter at han fikk spørsmål om bildet fra NRK.

Jeg ville ikke valgt akkurat den trøya, men hallo! Det er Putin som rir på en bjørn. Hvis man ikke har hodet fullt av russisk statspropaganda, er det umulig å ta Kvitebjørn kong Vladimir på alvor, der han sitter i morsk majestet.

Hvis det ikke er greit å fleipe med det, er det nok tryggest å holde seg til Hello Kitty-trøyer. Da tenker nok motepolitiet sitt, men så lenge klespolitiet er fornøyde, er det verdt det.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter