Det er stort fokus på frafallsproblematikken i videregående skole i samfunnet/politisk plan i dag. Det er kjempebra at mange er opptatt av dette. Nå har jeg en sønn som er inne i siste året på Tiller VGS. Min sønn er en av flere elever jeg mener sviktes av Tiller VGS. Han er gjennomsnittlig motivert når det gjelder skole. På slutten av 2. året fikk han beskjed om at tilbudet i geofag (2-årig programfag) ville bli fjernet. Han får altså ikke gjort ferdig dette faget ved Tiller VGS.

LES OGSÅ ORDET FRITT: Høyskoleparken kan bli rasert

Jeg syntes det var litt rart at de bare kunne kutte ut et fag midt i utdanningsløpet. Kan dette være mulig? Skolen skulle helt klart vært pliktig til å fullføre et utdanningsløp de har tilbudt sine elever. Han må jo ha dette for å få godkjent generell studiekompetanse. Tok en telefon til fagenheten for videregående opplæring hvor jeg fikk vite at skolen kunne gjøre dette hvis det ikke var økonomisk forsvarlig å undervise i dette faget lengre. Hvorfor får de da tilbudet i utgangspunktet? Fikk beskjed om at jeg måtte ta kontakt med skolen for å få vite hvilke alternativer min sønn hadde for å opprettholde kravene vedrørende studiekompetansen.

Ringte skolen og fikk beskjed om at jeg måtte sende mail til postmottaket for Tiller VGS og de skulle sende mailen videre til riktig person. Dette ble gjort to ganger uten at jeg fikk svar tilbake. Valgte til slutt å sende til rektor. Fikk til svar: Ser på saken. Hørte fortsatt ingenting. Ting begynte å haste da skoleåret hadde startet. Sendte rektor ny mail for å få svar. Siden den gang har jeg ikke hørt noen ting. Jeg vet også at det siste året kan tas som privatist, men som en litt bekymret forelder til ungdom som er gjennomsnitlig motivert, synes jeg det er rart at jeg ikke får noe svar. Privatist er sikkert bra det, men tror ikke dette passer for alle. Det er tross alt Tiller VGS som har valgt å fjerne tilbudet. Hva med innleie av vikar? Er det mulig å få ta faget på en annen skole? Hvordan fungerer det når man må velge å bli privatist? Hvem har oversikt over hva som er pensum?

Det som forundrer meg mest er hvor vanskelig det er å få en tilbakemelding. Hvor enkelt det er for en skole å kutte ut et fag midt i utdanningsløpet av økonomiske grunner, uten å være behjelpelig med å finne en løsning. Blir egentlig bare oppgitt.