Hei! Jeg tenkte jeg skulle sende deg en mail for å fortelle litt hvordan konfirmasjonen min skal foregå, og hvilken rolle jeg vil at du skal ha.

Jeg vet at vi ikke har snakket sammen på en god stund og jeg vil at det skal fortsette sånn, men jeg ønsker uansett at du skal komme i konfirmasjonen min.

LES OGSÅ: Vær et gagns menneske, jenta mi

Det at jeg velger å invitere deg vil jeg ikke at du skal ta som et tegn på at jeg vil ha kontakt igjen, fordi det er jeg ikke klar for enda. Dagen starter med at jeg skal i kirken klokken 13:00, men jeg vil ikke at du skal være der da det blir mere stress for meg på en allerede stressende dag. Deretter er det middag, kaffe og kaker ca. 15:00 (står adresse på invitasjonen). Jeg vil at du skal holde deg litt i bakgrunnen, altså at du ikke kommer bort til meg, blir med på bilder osv.

LES OGSÅ: Jeg har sett folk som legger ut videor hvor de kaster tusenlappene i været

Når det kommer til tale så har jeg vært veldig fram og tilbake, men har kommet fram til at du skal få holde tale om du vil det, MEN hvis du skal holde tale så vil jeg ikke at du skal si noe om det året som har vært og at vi ikke har hatt så mye kontakt, men utenom det så er det opp til deg hva du vil si! Når vi er ferdige med mat og taler er det ferdig å da på tide å dra hjem. Det står DU på invitasjonen, det betyr altså at din nye kjæreste får holde seg hjemme. Du har ikke nevnt noe om at du har blitt sammen med ei ny ei, og siden jeg ikke har møtt henne eller kjenner henne vil jeg ikke at hun skal komme! Hun er helt sikkert hyggelig, men som sagt står det du og ikke dere på invitasjonen!

Les også Oddveig Storstads kommentar: En annen slags konfirmasjonstale

Jeg vet at jeg har noen krav, men det er rett og slett for å gjøre det så behagelig som mulig. Jeg tror ikke det kommer til å bli en enkel dag for noen av oss, det kommer nok til å bli litt vanskelig i starten, men at det blir bedre etter hvert. Jeg kommer i alle fall til å være veldig emosjonell, så det siste jeg trenger da er familiedrama og mere stress.

Les også: Det koster å holde fest for konfirmanten

Hør vår debatt-podkast: - Man må kunne tåle karikaturer av profeten

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter