Deltagerne i «Paradise Hotel» er latterlig dårlige på ord og uttrykk. Det er ikke sikkert politikerne bør komme på banen.

Er det én ting som de på «Paradise Hotel» er dårlige på, så er det ord og uttrykk, sa programleder Triana Iglesias til Thomas Seltzer i Trygdekontorets besøk på realityhotellet denne uka. Noen vil hevde at deltagerne er dårlige til mer, men i språklige vendinger er programmet tidvis hysterisk morsomt for dem som kan le av verbal snubling.

I og for seg er det kanskje på tide at vi slutter å «sy puter under ræva» på ungdommen. Egentlig er det jo bra at 20-åringer «ikke bærer gnag» til konkurrenter. Særlig om «det er et eller annet som skurrer i mosen», som Christina (21) uttrykte det.

Når unge menn «faktisk har litt bein i ryggen», er det ikke rart de kan bli «startruck», som Kristian (22) uttrykte det. Mine favoritter er blondinen som innrømmet: «Jeg er ikke den smarteste personen i skuffen», og den mer ettertenksomme unge mannen som bekjente: «Min drøm er å finne meg en kvinne jeg kan avslutte livet mitt med».

Det er ikke bare realityungdom som lar gamle uttrykk bli nye. I innvandringsdebatt med Frp's Jon Helgheim på Politisk Kvarter i NRK mandag, sa Ap's Eirik Sivertsen: «Dette er å stille epler og pærer opp mot hverandre». Han traff til gjengjeld sannsynligvis bedre enn han var klar over da han sablet ned forslaget om forbud mot bønnerop: «Hvorfor i Herrens navn ønsker Frp å lage en lovbestemmelse av et ikke-eksisterende problem». Språket lever(er).

Les også kommentaren «Trønderrockens hevn»