«Besøket ble mildt sagt veldig trist og leit» skriver Ann Kristin Aaker i dette debattinnlegget.

Jeg har i over flere dager besøkt Navnet Minnelund ved Heimdal kirke, som ble anlagt i 2008.

Opplevelsen med besøket ble mildt sagt veldig trist og leit. Jeg trodde en stund at dette måtte være bussholdeplassen for de nye superbussene – for sånn ser det ut i uttrykk og form.

En pergola har dere valgt å kalle det. Forskjellen mellom et skur og en pergola er planter som slynger seg rundt konstruksjonen (pergola: løvhytte/løvgang).

Les også: Flere ønsker fellesgrav på kirkegården

Ikke skjermet

Minnelunden er ikke skjermet, og ligger tett opp til store boligblokker og bolighus, som forsterker inntrykket av en bussholdeplass.

Det er snart 10 år siden denne minnelunden ble anlagt, så skjerming av busker og trær burde ha kommet godt i gang for å skape det skogsmiljøet det skal framstå som.

Foran den lange benken står ei rusten kasse fylt opp med grus. Ganske grov, røff og spennende installasjon. Men når grusen er fylt med rask og plantematerialer fra i vinter, og ikke ryddet opp i, blir dette bare triste greier.

Opptatt av debatt? Les også: Vi våknet til øredøvende bråk fra nabotomta og måtte til slutt rømme huset

Blomster i grillformer

Det er vel derfor det er gjort et forsøk på å «pynte» opp i kassene: Det er plassert blomster i ulike kvaliteter og med potter i grelle farger fra 80-tallet, plastikk, og til og med blomster plantet i grillformer. Døde blomsterbuketter og utbrente lys lå der hele uken.

Gruskassen ga et billig og forsøplet uttrykk.

Fra busskuret kan man sitte å se på navneplatene til sine kjære, bortsett fra at navneplatene ikke er lesbare på grunn av nedbrytning av vind og vær. (To måneder gammelt navneskilt).

Mer debatt: Det er ingen reell konflikt mellom fotgjengere og syklister i marka

Hadde fortjent bedre

Men dog, jeg kan se at det er gjort tiltak for å beskytte navneplatene, der de henger på et postkasselignende stativ med blikktak.

Kunstneren Lars Trægdes tanker om å skape en plass for tanken, sorgen og rekreasjonen i et skogsmiljø, faller bokstavelig talt på steingrunn.

Og her har Kirkevergens egne regler for minnelunder og vedlikehold feilet.

Hvil i fred min venn, du hadde fortjent en bedre plass.

Hør våre kommentatorer snakke om sommerferie, Starmus, Midbyen og valgkampen

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter