Granåsen funket enda bedre som konsertarena i andre forsøk, trass motstand fra været.

Også i andre forsøk fikk Granåsen kjørt seg som konsertarena. Et skybrudd av de sjeldne, selv i Trøndelag, en drøy time før oppvarmingsbandet Erasure gikk på, brakte tankene tilbake til fjorårets konsert da Bruce Springsteen betimelig startet med «Who'll stop the rain».

Publikum til Robbie Williams var ikke så forskjellig fra Bruce-publikum som man kanskje skulle tro. Litt yngre og med en overvekt av kvinner i 20-30-40-åra, men gledelig variert. Fra feststemte venninnegjenger via godt voksne menn i rollen som medbrakt, til kraftige karer med Hells Angels-emblem på ryggen.

Se bildene fra Robbie Williams-koserten

Hellingen og skråningene mot scenen gjør Granåsen mer intim og publikumsvennlig enn arenaer flest i dette formatet. Det er mulig å se og høre ganske bra også et stykke bak på arenaen. Det første forutsetter riktig nok god storskjermproduksjon. Erasure som måtte nøye seg uten, funket nok best for de 8–10 000 fremste med en slags visuell kontakt. Lyden bar godt hele veien.

I første forsøk med Springsteen, overbeviste arena og artist mer enn publikum og sluttfasen av logistikken. Både kveldssola og Erasure løftet stemningen mange hakk før Robbie Williams entret scenen. Likevel, Granåsen som konsertarena er ennå ikke prøvd under optimale forhold. I kveldssola over åsen mot scenen og folkehavet tirsdag kveld så vi mer enn konturene av en konsertarene som fortjener store anledninger.

I duskregn etterlot ikke Williams mye tvil om hva slags stadionartist han er, med å starte showet med «Heavy Entertainment Show» etterfulgt av «Let me Entertain you». 35 000 trøndere tørstende etter å bli underholdt er et mer krevende publikum enn Williams sannsynligvis er vant til. Han klarte å få selv ganske mange i bakre rekker til å vinke i regnponchoene.

Etter første del av konserten å dømme var lyd, produksjon og samspill med publikum minst like bra som under Springsteen. Selv i et mektig, tett folkehav var det mulig å bevege seg mellom brukbare plasser. Det burde ikke være noe problem å legge til rette for enda flere publikummere uten at det svekker opplevelsen for tilhørerne.

Det så og hørtes ut som publikum var mer forberedt på hvordan en konsert som dette i Granåsen ville arte seg og hva som var deres rolle i festen, enn under premieren i fjor. Det er vanskelig å si om det skyldes at Williams flørtet enda mer uhemmet og skamløst med folkehavet, at publikum lettere lot seg rive med eller at Williams har flere store slagere og dessuten inviterte til en slags stadionkaraoke med andres slagere i tillegg til egne.

Regn legger naturlig nok en demper på storarrangement som dette. Williams kjempet tappert med forholdene. Publikum hjalp til ved lettere å la seg lokke til allsang enn under fjorårets megakonsert i Granåsen. Det lover godt for fortsettelsen.

Les også kommentaren «Granåsen besto prøven»