Strengt tatt burde Bragstads emosjonelle og nedlatende leserbrev vært forbigått i stillhet, men med så mange usannheter og halvsannheter ser jeg meg dessverre nødt til å korrigere.

«Geirmund Lykke har aldri ønsket å samarbeide med andre enn Ap», hevder Bragstad. Han kunne gjort seg bryet med noe faktasjekk.

Han kunne spurt Marvin Wiseth og fått vite at jeg med glede samarbeidet med og stemte på ham som ordfører i 1989. Han kunne spurt Yngve Brox, Torhild Aarbergsbotten og Henrik Kierulf om hvilken side jeg tilhørte i fylkestinget fra 2003–2011. Sannheten er at i mine snart 40 år med offentlige verv har 24 av dem vært i samarbeid med Høyre.

Bragstad skriver også at jeg nasjonalt ville ha samarbeid med Ap. Dette er en meget omtrentlig og tendensiøs framstilling. Sannheten er at KrF ved alle valg etter 2005 har gått til valg på en regjering med Høyre og Venstre, og det har jeg stått bak. I 2017, da jeg selv var førstekandidat ved stortingsvalget, hadde vi i tillegg vedtatt å ikke gå i regjering med Frp. Når Erna Solberg ville ha Frp med i regjeringen, mente mange av oss at vi heller burde forhandle med Ap og Sp, i stedet for å bryte det løftet vi hadde gitt angående Frp. Slik gikk det ikke.

KrF er et sentrumsparti, som kan samarbeide til begge sider. Det viktigste vil være om man kan enes om en politisk retning, men også at store og små behandler hverandre respektfullt og slik at alle kan skape sitt avtrykk. Slik var de to periodene i sentrumvenstre-samarbeidet fra 2011–1019.

Det er riktig at KrF inngikk valgteknisk avtale med Ap ved siste valg som sikret KrF posisjonen som leder i Oppvekstkomiteen, men uten annet politisk innhold. Etter dette har KrF derfor ikke deltatt på noen gruppemøter sammen med de rødgrønne partiene.

Jeg registrerer at Bragstad på Facebook skriver at ledervervet i Oppvekstkomiteen er «Et verv Lykke aldri skulle hatt». Hvis rausheten i Trondheim Høyre er på dette nivået, er det tankevekkende, og da kan veien til ordførermakt med flere samarbeidspartier bli lang.

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe