Lite grønt: Fantastisk forrett med steinsopp, men åtte pastaretter hvorav ingen vegetar på Frati. 

Litt kjøtthau

Et mylder av nye spisesteder i Trondheim med fristende menyer skjemmes av elendig, gammelmodig utvalg for den som ikke vil ha kjøtt eller sjømat.

Det har neppe åpnet så mange interessante spisesteder på kort tid i Trondheim som i sommer. Det har vært en glede å ferieprøve flere av dem. Fra å være en elendig by på lunsjsteder, og middels på spisesteder mellom «fine dining» og fastfood, har utvalget i sommer blitt kraftig forbedret. Flere av de nye stedene, fra nye Frati via Amber, TAG, Mathallen og Nordøst til Cowsea og Caya reflekterer internasjonale mattrender de siste åra, gjerne i lett blanding. På fristende menyer er det mulig å finne spor av den nordiske bølgen, asiatisk fra sushi til koreansk, samt grill- og bistrobølgen med kvalitetsburger og tørrmodnet kjøtt.