Vår i Ap, smittekritikk og redaktøren får latterkrampe Ukas viktigste saker - sett fra Trøndelag!

Hør Sivs dom over Støre-talen, før latterkrampa tar henne

Var det «Super-Jonas» eller «tåkefyrsten» som snakket til sine disipler. Ap-leder Jonas Gahr Støre er i vinden. Men det er jammen statsminister Erna Solberg også.

Landsmøte i Ap er i gang, og leder Gahr Støre har holdt sin digitale landsmøtetale i året han kan bli statsminister. Den talen har også Omadressert-gjengen hørt, og vi kaster terning fem måneder før valget.

Politisk redaktør Siv Sandvik mener han gikk på en real distriktsbommert, men preger det hennes endelige terningkast? Programleder Roy Tommy Bråten fikk nesten leirbålstemning helt i starten av talen, mens kulturkommentator Terje Eidsvåg bet seg merke i en språklig detalj han likte meget godt.

Svikt, slakt og godkjent

En alvorlig svikt, mener koronakommisjonen om hvordan regjeringen hadde forberedt seg på en mulig pandemi. I løpet av 25 minutter onsdag oppsummerte kommisjonens leder Stener Kvinnsland (for øvrig et navn Eidsvåg får merkelige assosiasjoner til) en rapport på over 450 sider. Regjeringen får godkjentstempel, men ordene svikt, svikt og svikt ble brukt omtrent annethvert minutt av pressekonferansen.

Men fjern'a Erna-ropet hører vi ikke. Hvorfor ikke det?

I tillegg, latterkrampe og anbefalinger.

LES MER: Besto prøven, men fikk dype riper i lakken

HØR på podkasten ved å klikke på bildet – eller går inn der du vanligvis lytter til podkast (f.eks. Acast, Spotify, iTunes)