Følsom nazidebatt, savnet etter rom 325 og frihetens måned Følsom nazidebatt, savnet etter rom 325 og frihetens måned - høres ukas Omadressert!

- Jeg har i mange år fulgt anbefalingen om å ikke reise til Steinkjer

Mens Norge starter gjenåpningen, stenges Steinkjer ned - uten at det betyr noe for én i panelet. Og trenger vi en serie om de som valgte den tyske siden under krigen?

Omadressert tar for seg ukas to snakkiser, NRK-serien "Frontkjempere" og regjeringens plan for gjenåpningen av Norge.

Debatten rundt serien som hadde premiere mandag startet allerede før første episode. Blant annet mener flere historikere at serien ikke er kritisk nok, og at serien skaper symapti med frontkjemperne.


Følsom nazidebatt, savnet etter rom 325 og frihetens måned Følsom nazidebatt, savnet etter rom 325 og frihetens måned - høres ukas Omadressert!


Kulturkommentator Terje Eidsvåg er ikke i tvil om at det er et voldsom følsomt tema når tidligere NS-medlemmer og frontkjempere står frem på NRK.

- Men det er viktig, og har en verdi, at frontkjemperne forteller sin versjon før alle sammen er døde, sier han.

LES OGSÅ: Er tida moden for gammelnazistenes versjon nå?

Ikke noe geni

Men hvor vellykket serien er i sin helhet er han mer usikker på.

Politisk redaktør, Siv Sandvik har sett én episode, og sier hun datt av under de lange scenene med menn som ligger i snøen og skyter. Samtidig innrømmer hun at hun ikke er den rette å ha på laget på "Geni" hvis spørsmålene omhandler slag, og hvem som var med i det.

Og slår fast:

- Menn, spesielt over en viss alder, er mer interessert i krigen enn kvinner.

Ligger tynt an

Omadressert-gjengen ser også frem til august 2021. Går alt etter planen så er Norge nærmest tilbake til normalen.

Og mener Erna Solberg og Høyre får boost inn mot valget hvis det skjer.

HØR på podkasten ved å klikke på bildet – eller går inn der du vanligvis lytter til podkast (f.eks. Acast, Spotify, iTunes)