Møt kommentatorene våre

Hver dag mener vi noe om det som skjer rundt oss. Her blir du litt bedre kjent med kommentatorene våre.

Siv Sandvik (38): Adresseavisens politiske redaktør er født og oppvokst i Midtbyen i Trondheim. Hun har mastergrad i politisk journalistikk fra Columbia University i New York og har tidligere jobbet som journalist i Fædrelandsvennen, Kanal 24, Adresseavisen og NRK. Etter åtte år i Oslo flyttet hun i 2019 tilbake til Trondheim med familien. Hun er opptatt av det meste som rører seg i trøndersk og norsk politikk, og er ellers interessert i alt fra konspirasjonsteorier til kommunereform.

Siv Sandvik er politisk redaktør i Adresseavisen.  Foto: Terje Svaan

Terje Eidsvåg(54): Avisas kulturkommentator er fra Trondheim, oppvokst på Charlottenlund og i Fossegrenda. Han har studert filmvitenskap, litteratur, samfunnskunnskap og internasjonal politikk ved NTNU. Eidsvåg har vært fast ansatt i Adresseavisen siden 1996. Han var sentral tillitsvalgt i landsstyret og arbeidsutvalget til Norsk Journalistlag fra 2003-2009. Han er særlig opptatt av film, litteratur og countrymusikk, men skriver også gjerne om mediekritikk, ytringsfrihet, kulturpolitikk og historie.

Terje Eidsvåg er kulturkommentator i Adresseavisen.  Foto: Terje Visnes

Kari Hovde (48): Adresseavisens kommentator er født og oppvokst i Trolla i Trondheim. Hun har utdannelse i fransk og nordisk språk fra NTNU og journalistikk ved Høgskulen i Volda. Etter et par år i Oslo og jobb i fagpressen og NRK, flyttet hun tilbake til Trondheim for å jobbe i Adresseavisen. Der har hun vært i 20 år. Interessefeltet har stort spenn. Kari har en mening om alt fra sosiale medier og familieliv til helse og friluftsliv.

Kari Hovde er kommentator i Adresseavisen. Morten Antonsen 

Kato Nykvist (49): Kommentator i Adresseavisen siden mars 2020. Han vokste opp i Namsos og startet der som journalist i Nordtrønmderen og Namdalen etter at han var ferdig med videregående skole i 1990. Siden jobbet han som redigerer, journalist, kommentator og politisk redaktør i Nationen, der han var ansatt i 25 år.

Kato Nykvist er politisk kommentator i Adresseavisen.   Foto: Christine Schefte

Birger Løfaldli (39): Adresseavisens sportskommentator er oppvokst i Rindal, men har bodd i Trondheim de siste tjue årene. Han har jobbet som sportsjournalist i Adresseavisen siden 2008 og vært kommentator siden 2018. I tillegg har han gitt ut to dokumentarbøker, den ene om Rosenborg Ballklub og den andre om Norges Fotballforbund.

Birger Løfaldli er sportskommentator i Adresseavisen.   Foto: Glen Musk

Tomas Kothe-Næss (60): Han er født og oppvokst på Østlandet, men flyttet «hjem» til Trøndelag for å studere i 1978. Kothe-Næss er utdannet lektor ved NTNU og agronom. Han har hatt ulike stillinger i Fosna-Folket, TV Trøndelag og Adresseavisen, og jobber nå med kommentar- og debattstoff. Han er spesielt opptatt av økonomi, distriktspolitikk og utenriks.

Fredrik Skaget Øien (31): Kommentatorkorpsets yngstemann er kristiansunder, men har holdt til i Trondheim i et drøyt tiår. Han er utdannet filmviter og journalist, fra henholdsvis NTNU og Høgskulen i Volda. Han har sin journalistiske bakgrunn fra NRK. I P1, P2 og P3 bekledde han roller som reporter, filmanmelder, programleder og sporadisk kåsør, men har siden tatt med seg skråblikket sitt til Adresseavisen.

Fredrik Skaget Øien er kommentator i Adresseavisen.   Foto: Håvard Haugseth Jensen

Trygve Lundemo (63): Vokste opp på Røros, men har bodd i Trondheim i over 40 år. Her studerte han språk og samfunnsfag, samtidig som han var frilanser i Adresseavisen. Etter mange år som kulturjournalist med musikk og litteratur som hovedtemaer, skriver han nå kommentarer om byutvikling og en rekke andre samfunnsspørsmål.

Adresseavisen har også faste spaltister som skriver for oss hver uke. Les mer om dem her.