Adressas Siv Sandvik, Terje Eidsvåg og Kari Hovde snakker om ukas viktigste nyheter.

Anders forsvarer Eckbo-figur: - Mange sinte telefoner

Sosiale medier har kokt etter at Dplay fjernet «Nissene over skog og hei» fra strømmetjenesten. - Pinlig og helt feil, mener humoranmelder Anders Holstad Lilleng.

PODKAST: Bakteppet er at en av figurene i den humoristiske juleserien er utstyrt med såkalt «blackface». Det er komiker Espen Eckbo som spiller karakteren Ernst-Øyvind som er sminket mørk i ansiktet for å framstå som afrikaner. Mange opplever bruken av «blackface» som rasisme fordi det knyttes til rasediskriminering i USA der hvite skuespillere i sin tid også spilte afroamerikanske karakterer ved å male seg mørk i ansiktet.

Midtnorsk debatt: Så er vi i gang med krenkekrigen mot jula igjen

Anders Holstad Lilleng, som er ukas gjest i Omadressert, forstår at bruk av «blackface» kan være krenkende. Likevel mener han at det er feil av Dplay å fjerne serien etter rasismeanklager.

- Bruk av «Blackface» er selvsagt gått ut på dato og Espen Eckbo eller noen andre ville nok aldri ha gjort dette i dag. Men dette er en serie fra 2011 og vi må se figuren i en kontekst, sier Lilleng som har fått mange sinte telefoner fra personer som opplever Eckbo-karakteren som rasisme.

- Men jeg lærer alltid noe av disse samtalene. Det er konstruktivt, sier Lilleng.

HØR podkasten ved å klikke på bildet øverst - eller gå dit du vanligvis hører podkast (Acast, Itunes, Spotify eller Podkaster-appen på Iphone)

Midtnorsk debatt: Meva nærmest skammet seg over bydelen sin før. Nå kunne hun ikke vært stoltere