Karin Dyrstad, statsviter ved NTNU, er gjest i ukas Omadressert.

Barnehagelærer: Det er ikke bare lærerne som er slitne

Rødt-politiker Hege Bae Nyholt har litt å slekte på. Og hun er bekymret for likestillinga når kvinner er for mye på hjemmekontor.

Gjesten i ukas Omadressert ble nylig innstilt som førstekandidat til Stortinget for Rødt Sør-Trøndelag - og målinger kan peke i retning av at Hege Bae Nyholt (42) kommer inn på tinget neste høst. I så fall er det historisk på mange måter, for minipartiet Rødt, som fikk sin første og hittil eneste stortingsrepresentant ved forrige valg.

I tillegg til å drive med politikk, er Hege også barnehagelærer. I debatten om skoleelever og lærere skal få ta juleferie ei uke før tida, er hun tydelig på at det ikke bare er lærerne som er slitne.

- Vi skal være forsiktige med å sette grupper opp mot hverandre, men folk som jobber i barnehage er også slitne etter månedsvis med smittevernregler. Men barnehage-ansatte er nok ikke de beste på å rope høyt, sier Hege som jobber i Sjetne barnehage.

Midtnorsk debatt: Høyres omtanke for skoleelevene varmer som en skvett i buksa

HØR podkasten ved å klikke på bildet i toppen - eller der du vanligvis hører på podkast (Acast, Spotify, Itunes eller podkaster-appen på Iphone)

Vi diskuterer vi også Heges kronikk om likestilling og hjemmekontor som har fått mye oppmerksomhet. Hans Rotmo og fotballegenden (og Palestina-venn!) Maradona er heller ikke glemt i ukas episode.

Midtnorsk debatt: Det er skummelt å si det, men: Kvinner, skjerp dere