Rødt-politiker Hege Bae Nyholt, som kjemper for plass på Stortinget, er gjest i ukas Omadressert.

Smittesporer Therese: - Noen føler nok litt skam

Alt må på bordet når koronadetektiv Therese Østlie ringer trondhjemmere som har testet positivt.

PODKAST: Vanligvis er hun fysioterapeut, men det siste halvåret har Therese Østlie (26) jobbet av og på som smittesporer i Trondheim kommune. Hver dag har hun en liste foran seg med personer som har testet positivt. Så begynner arbeidet med å ringe hver av dem og kartlegge bevegelsene deres den siste tida. Folk reagerer forskjellig.

- Noen blir fortvila. Andre føler kanskje litt skam fordi deres koronasmitte lager problemer både for arbeidsplassen, venner og familie når så mange må i karantene. Men vi er ikke opptatt av å vurdere adferden til folk, vi er kun opptatt av å kartlegge smitten, sier Østlie.

Men er folk ærlige om alt? HØR podden ved å klikke på bildet øverst så får du vite mer. (Du kan også høre podkasten der du vanligvis hører på podkast - Acast, Spotify eller Podkaster-appen på Iphone).

Midtnorsk debatt: Fastlege om unge og korona: Jeg er bekymret for mange av ungdommene jeg møter

Kommentator Terje Eidsvåg er på sin side ikke veldig imponert over de nye smittevernreglene for kulturlivet.

Og ikke gå glipp av kulturtipsene til Therese, Terje og Kari. Gode serie- og filmtips som lyser opp i mørketida.

Midtnorsk debatt: Byråkraten som kom opp med begrepet «fastmonterte seter» har neppe vært på konsert i det siste

Midtnorsk debatt: : Historien om Maria fyller meg med skrekk