Ap-topp etter snuoperasjonen på Overvik: - Jeg har fått noen telefoner, for å si det sånn

Aps Roar Aas må svare for seg om Overvik, billigere boliger for «vanlige arbeidsfolk», bybane og høyhus i en bilfri Midtby.

PODKAST: Arbeiderpartiet har tatt en oppsiktsvekkende u-sving i forbindelse med den storstilte boligutbygginga på Overvik i Trondheim. Utbygginga er i gang, men et enstemmig utvalg - som ledes av gruppeleder Roar Aas - foreslår å stanse videre utbygging hvis det er juridisk mulig.

- Tidene har endret seg og det må gjenspeile utbyggingspolitikken. Vi må ta hensyn til både klima, ønsket om fortetting i sentrale bystrøk og bevaring av viktig matjord, sier Aas.

HØR podkasten ved å trykke på bildet øverst i saken - eller der du vanligvis lytter til podkast (Podkaster-appen, Acast eller Spotify)

Etter at partiet lanserte den nye retningen i Adressa denne uka, har Aas sittet mye i telefonen og snakket med frustrerte utbyggere.

Overvik er bare et av flere punkter i Aps nye handlingsprogram for hvordan Trondheim skal utvikles i årene framover. Rimeligere boliger, en tredje boligsektor, bybane, høyhus, bedre bydeler og høyhus i Midtbyen er forslag til ny politikk som Aps representantskap skal vedta neste uke.

Midtnorsk debatt: En levende midtby trenger folk

Midtnorsk debatt: Høyhus i Midtbyen vil skremme vekk folk