I takt med tiden: Bob Dylan har plutselig gitt ut karrierens lengste sang, åtter år etter han sist ga ut originalmateriale. Neppe tilfeldig, skriver vår kommentator om "Murder Most Foul", hvor han synger blant annet om drapet på president Kennedy og verdien av å høre på Nina Simone.  Foto: Mark Makela/Reuters

Hva er det egentlig Bob Dylan prøver å si oss?

Den nye og aller lengste sangen til Bob Dylan låter som en mektig blanding av refleksjon over drapet på Kennedy og en spilleliste for i dag om verden av i går.

Fredag offentliggjorde plutselig Bob Dylan en ny sang, hans første selvskrevne utgivelse på åtte år, ledsaget av en ladet hilsen på hjemmesida: "Stay safe, stay observant and may God be with you". Sangen heter "Murder Most Foul" og er med sine 16 minutter og 56 sekunder den lengste sangen Dylan har gitt ut.