At drapet på general Quasem Soleimani og en IS-kvinne skulle skremme Frp ut av regjering, hadde gitt gode odds. Jeg gremmes, skriver Per Sandberg. Her gir Siv Jensen (Frp) over roret til Jan Tore Sanner (Høyre).  Foto: Lise Åserud

Raser alt nå, etter Frps exit fra regjering?

Her kommer en oppsummering av det politiske året 2020 så langt. Det blir nitrist lesing. Ja, det ser bekmørkt ut.

Og da tenker jeg ikke alene på at Fremskrittspartiet gikk ut av regjering, selv om det også er trist som faen. I førti år jobbet tusenvis av tillitsvalgte, folkevalgte og medlemmer i Frp for å innta maktens korridorer, kongens bord. Hvorfor? Jo, nettopp for å utgjøre en forskjell, påvirke og stanse den evigvarende statliggjøringen av Norge. Ingen partiledere, ingen folkevalgte, ingen tillitsvalgte, ingen partisympatisører eller partimedlemmer har fått så mye tyn som Frps. I tiår har vi gått spissrotgang og hengt i galgen, men vi har gått videre med en uovervinnerlig tro på politikk og løsninger.