Er man i pengetrøbbel eller får smaken av mer og mer penger, så er det fort gjort: Man glemmer de farene som finnes der ute. Derfor er det viktig å gi god hjelp, skriver vår fredagsspaltist.  Foto: Kim Nygård

Starten på influenser-karrièren ble raskt et mareritt

Nå må vi begynne å snakke om det: Alle de syke meldingene og spørsmålene man kan få etter å ha vist ansiktet sitt på tv, enten det er i et reality-program eller andre steder.

Svært mange voksne og unge er opptatte av realityshow, som for eksempel Paradise Hotel, Ex on the beach, Love island, Farmen og andre. Mange vil bli den neste kjendisen og influenseren, gå på eksklusive fester og få masse av «followers». Så langt er det få som snakker om hva som skjer bak fasaden: Psykiske problemer, trøbbel med penger, jobb og bolig, stadig fester og rus. Det gjelder så klart - og heldigvis - ikke alle, men det skjer med noen av dem. En ting som har vært lite fremme i media, er at noen av dem kan oppleve trusler i etterkant. Ofte kontakter de meg når truslene blir alvor.