Foto: Britt Eirin Johansen

Den kalde, fine tida er forbi

I de siste dager har jeg tenkt og tenkt på Rørosviddas iskalde vintre. Nei, det er ikke fordi jeg begynner å bli gammel at jeg ser meg tilbake, det er fordi vi nettopp har opplevd tidenes varmeste januar i Trøndelag. Da jeg var ung, var det ikke 19 grader på Sunndalsøra i januar.

Da jeg var guttunge og gikk på skolen, kunne jeg være sikker på én sak: Hver vinter, vanligvis i januar og februar, ville vi plutselig få en og annen fridag som ikke sto på timeplanen.

Røros har ofte lave temperaturer, men sprengkulda med temperaturer under 30 er blitt mer og mer sjelden. 
        
            (Foto: STEINAR FUGELSØY)

Røros har ofte lave temperaturer, men sprengkulda med temperaturer under 30 er blitt mer og mer sjelden.  Foto: STEINAR FUGELSØY