Kvinner bruker mer av lønna si på «myke» varer og tjenester enn menn, men burde være flinkere til å spare mer og dele slike utgifter med partneren. På Black Friday og under Black Week handler kvinner mer enn menn viser en fersk Sifo-studie.   Foto: Richard Sagen

Kvinner har et fortrinn når de investerer penger

Du trodde økonomien var grei. Helt til dere ble skilt og ubehagelige hemmeligheter kom for en dag.

Kvinner lever lenger, tjener dårligere, jobber mer deltid og får mindre i pensjon enn menn. Samtidig er de dårligere til å spare. Mens kvinner bruker lønna på «myke» varer og tjenester - mat, klær til barna og pynteputer til stua – bruker mannen det han har til overs på sparing. En fersk studie fra Forbruksforskningsinstituttet Sifo viser at kvinner handler mest på Black Friday/Black Week. Sannsynligvis tjener mannen mer enn kvinnen og har dermed litt ekstra han kan sette inn i et fond etter at faste utgifter er betalt. I tillegg styrer han familieøkonomien. Mens hun er «forbruksminister», er altså han «finansminister».

Vil tette kapitalgapet: Gunn-Kristin Olsen, banksjef i DNB i Trondheim, har sett seg lei av at menn eier mer enn kvinner
Gunn-Kristin Olsen. Hun oppfordrer kvinner til å spare mer langsiktig. En gjennomsnittlig mann i Trøndelag har i snitt 1,3 millioner i bruttoformue. Det samme tallet for en trøndersk kvinne er 743 000 kroner.  
    
      (Foto: Terje Svaan)

Vil tette kapitalgapet: Gunn-Kristin Olsen, banksjef i DNB i Trondheim, har sett seg lei av at menn eier mer enn kvinner Gunn-Kristin Olsen. Hun oppfordrer kvinner til å spare mer langsiktig. En gjennomsnittlig mann i Trøndelag har i snitt 1,3 millioner i bruttoformue. Det samme tallet for en trøndersk kvinne er 743 000 kroner.   Foto: Terje Svaan

Nelly Maske, konserndirektør i Sparebank 1 SMN mener kvinner må ta litt mer risiko når de sparer og spare i fond. - Da vil pengene yngle i motsetning til en sparekonto, sier Maske. Bildet er tatt i en annen sammenheng.

 
    
      (Foto: jens petter søraa)

Nelly Maske, konserndirektør i Sparebank 1 SMN mener kvinner må ta litt mer risiko når de sparer og spare i fond. - Da vil pengene yngle i motsetning til en sparekonto, sier Maske. Bildet er tatt i en annen sammenheng.   Foto: jens petter søraa