Valgløftene satt løst hos politikerne under Adresseavisens valgturné i Rørvik, Namsos, Orkland og Trondheim - og i de andre trønderkommunene. De blir vanskelig å innfri.  Foto: MORTEN ANTONSEN, CHRISTINE SCHEFTE OG RICHARD SAGEN

Beklager, valgløftene er avlyst!

Dessverre. Alle løftene som lokalpolitikerne ga i valgkampen, tok høyde for at partiet fikk rent flertall og at regjeringen overøste kommunen deres med pengegaver. Det skjedde ikke i år heller.

Oppgjørets time er kommet. Kommunens øverste tillitsvalgte har satt seg ytterst på stolen for å høre rådmannens forslag til neste års budsjett. Det går ikke lang tid før politikerne siger bakover på setet. Optimismen og minnene fra en hemningsløs valgkamp er som blåst bort. Står det virkelig så dårlig til? Kanskje var det litt vågalt å love flere lærere og ansatte i helsesektoren og garantere å fjerne eiendomsskatten. Vågalt eller ikke: Mange velgere har god grunn til nok en gang å føle seg lurt. Dette holder rett og slett ikke.