Nei, Trine, jeg er ikke misunnelig på Tesla-eiere

Riktignok kan vi være misunnelige på dem som har mer enn oss, men det er likevel lavmål å bruke misunnelse som argument i politikk.

Ved siden av meg på kontoret sitter det en kollega som jeg etter sigende burde misunne. Hjemme på tunet har han en Tesla Model X stående, en helelektrisk luksusbil. Den kan suse av gårde i kollektivfeltet, gratis gjennom bomringen før den vel parkert kan slippe ut passasjerene gjennom elektriske dører som i en Star Trek-film. På grunn av manglende parkeringsplass på jobb, må kollegaen ta trikken hver morgen. Han må sitte på et skaisete, tett på en bøling morgentrøtte medpassasjerer. Mens trikken skrangler av gårde, kaster de kanskje misunnelige blikk på sorgløse sjåfører som sitter bak rattet i en Tesla Model X.