Vallersunds eldste, Herdis Dahlø blir portrettert av bygdekunstner Asbjørn Røberg. Begge ser frem til at bjugningene blir en del av Ørland.  Foto: Dan Ågren

Skal bli venner i «Satans Hus»

Bjugningene blir snart ørlendinger, men nye Ørland skal styres fra Bjugn. Spørsmålet er om det blir fra en postkasse.

Botngård, som er Bjugns sentrum fram til nyttår, er en eneste stor anleggsplass. Det bygges ny skole og ny rundkjøring. Bjugn skal nemlig snart bli Ørland kommune og pynter seg før sammenslåingen. Kampen om hvem som skal slå seg sammen med hvem, er over. Kommunens navn er bestemt, og kommunesenteret plassert. Kompromisset ble Ørland, kommunevåpenet ble Ørlands våpenskjold inspirert fra Austråtts historie, men kommunen skal styres fra Bjugn. Fra Statens Hus, eller «Satans Hus» på folkemunne. Det kan bli en interessant øvelse.