Dagens campingtilværelse er en fremmed og eksotisk verden, skriver gjesteskribenten. Hun har aldri vært inne i en campingvogn, ei heller en bobil, og har aldri forstått sjarmen med denne formen for avveksling.   Foto: Marita Aarekol

Tenk om campere på hjul heller hadde valgt hytte

De er overalt. På alle veier der noen kjøre og parkere kan. De danner hvite, dårlig regulerte byer ved sjøen, på fjellet, i byen. Jeg tenker naturligvis på de mobile hyttene. Eller campinghelvetet, om du ser sånn på det.

Brede over baken ligger bobilene foran oss vanlige bilister på E6, trege og digre, gjerne med et par sykler hengende på akterenden, kanskje også en kano på taket. De har stort sett bare vært til irritasjon for meg og mange andre, sammen med de tradisjonelle campingvognene. De sistnevnte er bare blitt større og flere med årene, men nå virker de litt mer utdaterte sammenlignet med de nyeste bobilene.