Michelinstjernene til trondheimsrestaurantene Credo og Fagn har satt byen på matkartet. Her under tildelingen i Århus med Heidi Bjerkan, og Jonas Nåvik   Foto: Håvard Jensen

Vi takker for maten!

Da Michelinguiden tidligere i år delte ut sine første stjerner til to Trondheims-restauranter, skjedde to ting som vil forandre byen i lang tid fremover.

Anerkjennelsen til noen av byens beste kjøkken vil forsterke en trend vi har sett lenge; det er mange unge mennesker som vil jobbe med mat. Og en klar internasjonale trend i retning av at folk spiser oftere ute, vil få en ytterligere stimulans, også i Trondheim. Nå er det dessuten klart at Michelinguiden kommer til Trondheim i februar neste år for å dele ut nye priser til nordiske restauranter. Det blir første gang et slikt arrangement finner sted i Norge.