Heidi Bjerkan mottok i år Michelin-guidens bærekraftpris som ble delt ut for aller første gang i Norden.  Foto: Håvard Jensen

Tommelen opp neste gang du møter en bonde

Tusen, tusen takk til Heidi Bjerkan for at hun fikk det til å gå opp et lys for oss trøndere. Vi bor jo midt i et av verdens beste matfat.

Rogalendingene vant kampen om å bo i oljefatet. Det er dem vel unt. Vi trøndere kan slutte å misunne Stavanger posisjonen som oljehovedstaden og heller sette pris på vår posisjon midt i smørøyet – eller matfatet om man vil. Trøndersk landbruk produserer mest mat i Norge. Og ikke nok med det; vi produserer også mest laks. Og ikke nok med det; vi har også noen av de beste råvarene som tenkes kan. Vi finner dem over alt rundt oss.

Heidi Bjerkan har fått Credo opp på det europeiske matkartet. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Heidi Bjerkan har fått Credo opp på det europeiske matkartet.  Foto: Håvard Jensen

Produktene til Jon Fredrik Skauge på Fannremsgården i Orkdal trekkes frem av Heidi Bjerkan som en av de egentlige vinnerne av bærekraftprisen. 
        
            (Foto: Vegard Eggen
)

Produktene til Jon Fredrik Skauge på Fannremsgården i Orkdal trekkes frem av Heidi Bjerkan som en av de egentlige vinnerne av bærekraftprisen.  Foto: Vegard Eggen