Hvem smiler bredest av LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og NHO-sjefen Ole Erik Almlid etter at lønnsoppgjøret er i havn på vårparten? Og hvem får mest i lønnsøkning av ansatte i industrien eller sykepleierne i offentlig sektor? Og vil kvinnene fortsette klatringen mot mennenes lønnsnivå. 

Det er klart for årets promillefest

Mange ansatte håper på lønnsjubel i 2019, men for de fleste grupper kan det ende i bakrus med promilleøkning snarere enn prosenter.

Moderasjon, sa du? Selvfølgelig, men ikke for oss! Ikke i år heller. Det går likevel an å håpe – at vi ser prosenttallet i økt kjøpekraft i år. Men selv om norsk økonomi går bedre, er det bare å sette på repriseknappen. Eierne og lederne stikker av med mest, ansatte viser moderasjon. Er lønnsmottakerne og LO naive og godtroende? Eller tar de ansvar når andre ikke har magemål? Hva kommer det av at de som snakker varmest for moderasjon i lønnsoppgjøret, er dem som alltid ender opp med det motsatte?