Trondheim stasjonssenter er ikke ferdig tegnet, men fra Jernbanebrua kan utsikten bli omtrent slik. Dagens gjestekommentator mener at utbygger her har alle muligheter til å skape en flott bydel.  

Mye bra med «klossen»

Bygningsrådet vedtok denne uken å gå videre med planene for utbygging av Trondheim stasjonssenter. Helt fornøyd er politikerne ikke. Men det er likevel en god løypemelding.

Planene har så langt fått mye kritikk, særlig på grunn av byggehøyden. Jeg tror det var Ottar Michelsen (SV) som først kalte prosjektet «klossen». Og det er ingen tvil om at den vil forringe fjordutsikten fra områder som Møllenberg og Rosenborg. Politikerne var delt, nær sagt på midten. Men bygningsrådet ba om at det frem til sluttbehandling blir innarbeidet reguleringsbestemmelser som sikrer større variasjon i byggehøydene, slik at bygningskroppenes volum blir brutt opp.