Fra Jernbanebrua: Slik kan Trondheim stasjonssenter fortone seg fra Jernbanebrua. Fine farger og blå himmel gjør at det ser forlokkende ut. Men noen mener bygningene blir «en kompakt kloss mot fjorden». 

Temmelig trist da «klossen» ble vedtatt

Mye av utsikten til fjorden forsvinner. Hadde politikerne vært mer framsynte, kunne resultatet blitt mye bedre.

Bygningsrådet sa tirsdag ja til at utbyggerne kan sette i gang med Trondheim stasjonssenter. Saken er behandlet flere ganger, og lite tyder på at bystyret foretar en snuoperasjon. Dermed vil det snart reise seg ei tett rekke med store og høye bygninger fra dagens jernbanestasjon til politihuset. Bygningene blir litt mindre enn det utbyggeren opprinnelig ønsket seg, opptil sju etasjer i stedet for åtte, men fra avstand vil vi knapt se forskjell.