Diskusjonen om handel i Midtbyen, bilkjøring og kollektivtrafikk tyder på at vi glemmer at vi bor i en by. Hvordan overlever de i andre byer uten bil og parkeringsplasser? spør vår kommentator. 

Landets største bygdeby

Det er på tide å innse det nå. At Trondheim er en by og at vi som bor her må oppføre oss deretter. Hvor er det blitt av byfolket?

Det blir ramaskrik og oppstandelse hvert år på denne tiden. Skrikene kommer fra folk som mener Midtbyen er en uframkommelig og kaotisk gryte som er umulig å besøke. At julehandel bare kan skje med stasjonsvogna parkert rett rundt hjørnet. Skal vi ta bussen må den være gratis og alle må få sitteplass. Dersom ikke bystyret ordner opp i det tar vi heller bilen til et kjøpesenter og bruker opp julelønna der. Så kan Midtbyen, Trondheim parkering, bomselskapet og politikerne bare ha det så godt.