22. juli-monumentet var flott det første året, men se på det nå. Den hvite sanden har blitt gråsvart og grønsken eter seg oppover de en gang melishvite steinene, skriver dagens gjestekommentator. 

Død over godt nok-Trondheim

D2 har kåret byen vår til Norges nye mathovedstad. Men bybildet beskrives som et middelmådig rothøl.

«Vått, hustrig, mørkt. Kun logoer – velkjente glødelamper av hverdagslig midtnorsk middelmådighet ... En sølepytt i det gule lyset av en Bunnpris-filial, et vindgufs forbi en Egonrestaurant. Det blålige skjæret fra en Rema 1000... Allværsjakker, busstransport, pensumlitteratur». Slik innledet journalist Nils Anker sin panegyriske hyllest av Trondheims restaurantliv i magasinet D2 andre november. Kort oppsummert beskrives Trondheim som en skitby med fantastiske restauranter gjemt bort i triste bygater.