Et ukjent telefonnummer pirrer nysgjerrigheten hos noen, men ofte er det telefonselgeren som ringer. Innleggsforfatteren møter selgerne med et høflig «nei, takk!» Men snart er begeret fullt.  Foto: Tegning: Ståle Gerhardsen

Nei takk! Jeg skal ikke ha noe

Omega 3, matkasser, strøm, telefon, støvsugere og alarmer. Alt skal dyttes på deg gjennom telefonen og døren. Irriterende, men finnes det unntak?»

Det er søndag. Jeg sitter hjemme i sofaen og drodler på et utsmykningsprosjekt. Jeg har unnet meg selv en grodag, men som vanlig jobber jeg likevel. Grodag mann økseskaft, si. Mens jeg sitter der og vurderer strektykkelse på noen bladnerver, vibrerer det plutselig i lomma. Jeg skvetter til og fisker opp telefonen. Et nummer jeg ikke kjenner igjen blinker mot meg. Jeg blir på alerten. Ikke så spennende med ukjent nummer tenker du kanskje, men det synes jeg.